Terápiás kommunikáció tréning


Tréning hivatásos és alternatív megközelítésekkel dolgozó lelki segítőknek, szakembereknek.

Mitől leszel hatékony, ha segítő foglalkozást végzel?

Vannak olyan készségek és emberi alap attitűdök, amik segítenek, hogy jól kapcsolódjunk egymáshoz. Akik rendelkeznek ilyenekkel, tudattalanul, természetesen használják ezeket. Ha te ilyen területen tevékenykedsz, akkor ezek a belső beállítódások valószínűleg meghatározó szerepet játszanak nálad is.
Legyél akár coach, tanácsadó, kineziológus, HR-es, a kommunikációd minősége kiemelten fontos. A képzéseid során sok szakmai kritériumot elsajátítottál.
És.
Vannak olyan ismeretek, melyek a beszélgetőpartner mély megértéséhez, az összhang eléréséhez segítenek hozzá.
E tréningen megtanulhatod, hogyan finomíts a kommunikációdon, hogy növeld a jelenléted mélységét, hogyan légy hiteles és egyben hatékony a klienseiddel, ügyfeleiddel való munkád során.

Terápiás Kommunikációs tréninget Gánti Bence pszichológus dolgozta ki. Az ismeretanyag korábban csak az Integrál Akadémia képzése részeként volt elérhető. Ennek az ismeretnek a meghatározó modulját oktatjuk a kidolgozó szuperviziójában.

Mik a fő elemei? Miket sajátítasz el?

– Megtanuljuk a rapportot felépíteni, a csendtartástól a mély rapportig.
– Begyakoroljuk az éntelen figyelést.
– Megtanuljuk a mélyítő kérdések feltevését.
– A hipotézis felvetés profi módját.
– A tiszta kommunikáció kapcsolatépítő hatásait.


Mire jó ez?

Emberi alapigény, hogy figyeljenek ránk, hogy hallgassanak meg, hogy tiszteljék a határainkat.
Egy jó segítő szakember képes olyan figyelmet adni, amiben meg tudunk nyílni, kapcsolódunk önmagunk mélyebb tartalmaihoz,
Egy jó lelki tanácsadó, pszicholódus úgy kérdez, úgy vezeti a beszélgetést, hogy a saját válaszaidat te ismered fel és fejezed ki. Ennek a részleteit oktatjuk, és sajátíthatod el a tréning műhelyfoglalkozásain.

A tréning struktúrája: 25% elmélet, 70% kiscsoportos gyakorlás, 5% megosztás.
Ezzel a struktúrával mélyül el úgy a tananyag, hogy a saját praxisodban használni tudjad.


Az átadott ismeretek segítségével, és az átélt gyakorlatok nyomán rá fogsz látni a kapcsolati viselkedésedre, s tapasztalat, hogy személyes kapcsolataid minősége javul.

“A második alkalom után a férjemmel való beszélgetésnél úgy figyeltem, ahogy tanultuk, és a férjem úgy megnyílt, amire 10 éve nem volt példa. Közösen felfedeztünk valami újat a kapcsolatunkban” Kati, 2016-os tréning résztvevő.

A tréning 5. napján a Tiszta Kommunikációval ismerkedsz meg. Ezen ismeret alkalmazásával elindulsz a kommunikációd tudatosításának útján, hogy kapcsolataid játszmamentessé váljanak.

A tréning öt alkalmas, havi egy-egy hétvégi nap.
Részletekről tájékozódj a FB oldalunkon: Terápiás és Tiszta kommunikációs tréning 2017.03.18-tól

Jelentkezz az eseményben leírtak szerint: írj e-mailt! Helyedet előleg befizetésével biztosíthatod.
Ha további kérdésed van, írj nekünk itt: integralmentoring/kapcsolat

Szilvi és Márton

 

“Kíváncsian jöttem. Minden egyes alkalommal feltöltődtem. Az egyensúlyt éreztem végig, ahogy a témák egy nap során megszülettek és egyensúly volt az elmélet és gyakorlat között is.
Ez a kultúra része és mindenkinek tanulnia kellene, függetlenül attól, milyen szakmában dolgozik, mert a kapcsolatainkat is átitatja, másrészt visszahat a személyiségünkre. Én hálás vagyok.” – P. Bea, logopédus, gyógypedagógus, mozgásterapeuta, a Logopédia és Fejlesztőstúdió vezetője