Én és a külvilág – Kommunikációs tréning

A programról

Az ‚Én és a külvilág‘ a vállalatok számára készített egynapos kommunikációs önismereti tréning.
A képzés során a résztvevők egy olyan technikát sajátítanak el, amelynek segítségével a kölcsönös tiszteleten alapuló, konszenzusra törekvő szóba állás valósítható meg a mindennapi munkában és a saját életükben.
A tiszta, hiteles kommunikáció segíti a kollégák közötti hatékonyabb együttműködést. A feloldott konfliktusok és azok együttműködés felé mozduló megoldásaik bizalmi légkört teremtenek a csoporton belül, motiváló hatása van, erősíti a csoporthoz tartozás érzését. Mindezek együttese stresszcsökkentő hatású és mint ilyen, preventív jelleggel bír a pszichoszomatikus tünetek kialakulásában is.
Ahhoz, hogy a kommunikációs technikát hatékonyan, készség szinten tudják működtetni a résztvevők, dolgozunk az egyént működtető személyes hozzáállással, az egyén szerepeinek, szocializációjának, a külvilághoz és a környezethez való kapcsolódásának mozgatóival, hiszen az önismereti, személyes kérdések bár láthatatlanul, de folyamatosan jelen vannak és hatnak mind az egyénre, mind a csoportra. A tematikában rávilágítunk azokra a személyiséget érintő pontokra, amelyeken lehetséges és érdemes tovább dolgozni a munkahelyi és a magánéletben egyaránt.
Figyelembe véve és tiszteletben tartva azt, hogy ez egy munkahelyi környezet, a résztvevők szabadon dönthetnek arról, hogy a személyes vonatkozásaikból mennyit osztanak meg.

Kik vagyunk?

Kereskedelmi közgazdászként és kommunikációs szakemberként építettük karrierünket felnőtt életünk első szakaszában. Éppen ezért mentálhigiénés segítőként fontosnak tartjuk a munka világában is a személyiség integritását védő egészséges megküzdési módokat.
Az üzleti életben eltöltött több mint tízéves tapasztalatunk segít abban, hogy megértsük az ott felmerülő nehézségeket, míg a mentálhigiénés tanulmányaink és az abból fakadó szemléletünk, hogy meglássuk ezekben a nehézségekben a felmerülő lehetőségeket.

Mely cégeknek ajánljuk?

Azoknak a cégeknek ajánljuk a programot, akik a munkavállalóra mint emberre, és nem csak mint dolgozóra tekintenek. Éppen ezért tudatában vannak annak, hogy a munkahelyi sikerek, a kollégák munkavégzése olyan emberi tényezőkön alapulnak, amelyek mint a jéghegy víz alatti része, láthatatlanok. Mégis markánsan és kizárólagosan befolyásolják a hétköznapokban érzékelhető, megjelenő konfliktusokat, az egyén képességeit és azok alkalmazását.

Mikor ajánljuk a programot?

Azokban az esetekben ajánljuk a programot, amikor a vállalat vezetés úgy érzi, a szervezetben dolgozó kollégák adott csoportja a tréningektől az elmúlt években megkapta az elsajátítható skillek oktatását. Ugyanakkor a fejlődés mellett elköteleződve fontosnak tartja, hogy építse a csapatát és hozzájáruljon tagjai emberi és munkahelyi egyensúlyához, sikereihez. Illetve akkor, ha a csoport munkaköre nem igényel tréninget, a továbbképzésükhöz egyéb lehetőségeket keres a vállalat.

Miben egyedi a programunk?

Markánsan elkülönülünk a tréningpiactól. Mentálhigiénés szakemberként az emberi tényezők állnak munkánk fókuszában. Munkamódunkban az önismeret, az önreflexió oldaláról, annak kimunkálásából közelítünk a külvilágban megjelenő technika, ez esetben a kommunikáció felé. A program a saját élményen, önreflexión és a kognitív tudás hármasságán alapszik, valamint az egyéni tapasztalatra épül rá a megvalósítás módszere.

Leave a Reply