Csoportok

A csoportos munka során visszajelzéseket kaphatsz magadról, a működésedről, ezzel lehetőséget a változásra. Más emberektől olyan hasznos mintákat leshetsz el, amelyek ismeretlenek számodra – érettebb mintákat vihetsz el. Olyan mikroklíma, ahol új szerepeket sajátíthatsz el, biztonságos környezetben.

Független egyének találkozó sorozata, melyben egy adott téma körüljárására, tapasztalatszerzésre jövünk össze. Egy olyan közösségi élmény, mikroklíma, ahol új szerepeket is elsajátíthatsz. A célokat és a formai kereteket  a csoport közösen fekteti le az első találkozások során. A csoport facilitátora hasonló csoportokban szerzett résztvevői, inasi és vezetői gyakorlattal rendelkezik, s ismeri a csoportfolyamatok pszichológiai törvényszerűségeit.

a

Milyen eredmények várhatók?

A csoportokban elfogadjuk azt, amilyen vagy és, ha úgy érzed kipróbálhatod, milyen lenne, ha másként viselkednél. A való életben gyakran észrevétlenül beleragadunk szerepeinkbe, megszokásainkba, míg egy biztonságot adó csoportban finomíthatod kapcsolódási mintáidat. Sorsunk az arcunkra van írva, s más ember jelenléte, tükre szükséges, hogy az arcunkból kiolvassa. A közösség inspirációja felszabadulást hoz a beidegződések feszültsége helyett.

a

Mitől biztonságos?

Elfogadó légkört teremtünk, amelyben szabadon megnyilvánulhatsz, olyan dolgokat élményeket is megoszthatsz a csoporttagokkal, amit máshol – megítéléstől, rosszallástól való félelmeid miatt – nem mertél. Normál életben gyakran félünk  a kritikától. A csoportban a visszajelzéseket megerősítésre használjuk, vezetőként  segítünk begyakorolni az építő pozitív kritika nyelvi fordulatait. A csoport szóbeli szerződésében a csoporttitok tartásában is megegyezünk. Ezzel is segítjük az őszinte kifejezés lehetőségét.

Leave a Reply